TÜBİTAK 4004 Projesi - 17. Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı

TÜBİTAK 4004 Projesi - 17. Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı

03.05.2024 186

Açıklama

Bağcılar Bilim ve Sanat Merkezi’mizde yürütücülüğünü Fen Bilimleri Öğretmenimiz Seda Oskay’ın yapacağı ve proje ekibinde TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nden ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden uzmanların yer aldığı, “İklim Değişikliğinde Suyun Dünü, Bugünü ve Yarını” adlı projemiz 02.05.2024 tarihinde TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görülmüştür.

Proje Hakkında

Projemizin amacı, sosyo-ekonomik düzeyi düşük, not ortalaması yüksek ve çevreye duyarlı olarak ölçütlemeyle seçilecek 5. sınıf öğrenci grubuna İstanbul ve Kocaeli illerinde saha gezileri de içerecek şekilde iklim değişikliğinin “su” temasında farkındalık kazandırılmasıdır. Bu doğrultuda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı gibi kurumlara bağlı ve ülkemizin bilimsel çalışmalarında öncü kurumlardan, öncü üniversitelerden ve BİLSEM’lerden gelecek birçok eğitimci 5 gün boyunca yaklaşık ikişer saat atölye çalışmaları düzenleyerek birbirinden değerli “su” bilimi konularında etkileşimli atölyeler gerçekleştirecektir.

Projemizdeki iş birliği planlanan kurumlar şunlardır:  İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bağcılar Kaymakamlığı, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bağcılar Belediyesi,  TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, Boğaziçi Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Bahçelievler İTO Bilim ve Sanat Merkezi, Küçükçekmece Bilim ve Sanat Merkezi, Şişli Bilim ve Sanat Merkezi.

Proje Künyesi

Hedef Kitlesi                : 24 öğrenci (5. sınıf; 12 kız, 12 erkek)

Tarih                            : (Planlanan) 03 Haziran – 7 Haziran 2024

Yürütücü                      : Seda OSKAY, Fen Bilimleri Öğretmeni

Yürütücü Kurum          : Bağcılar Bilim ve Sanat Merkezi

Web                            : https://bagcilarbilsem.meb.k12.tr